Cocktail caraibian pe ritmuri de reggae - 09-02-2022

2190.00 EUR

09-02-2022

17-02-2022

9 zile

Disponibil

Vă invităm să simţiţi ritmul Jamaicăi care prezintă o paletă magnifică de experiențe, un caleidoscop de culori și sunete care fac din această insulă cea mai prețioasă bijuterie din Caraibe. Cel mai bine cunoscută pentru romul, muzica și religia sa mistică, Jamaica este o insulă fermecătoare, cu cascade superbe, munți înverziți și caverne subterane, cu o fantastică putere muzicală, fapt reflectat nu doar în basul sistemelor de sunet omniprezente, ci și în lirismul limbajului patois și sunetele gospel din numeroasele biserici ale insulei. Muzica este viață în Jamaica, renumită pentru că a fost locul de naștere al reggae-ului, odată cu apariția lui Bob Marley. Jamaica este unică şi trebuie să o “devoraţi”.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Jamaica

Va invitam Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Jamaica

Top obiective

Natura si Piesaje


Plaja Peştera Doctorului, Peşterile Green Grotto, Cascadele Râului Dunn, Reach Falls , Montane Forrest, Black River, Rezervația Naturală Ricky Jackson

Arta si arhitectura


Rose Hall, Fortul Vechi, Fort Montego, turul casei natale a lui Bob Marley, Muzeul Bob Marley, Casa Devon, Clădirea Muzeului de Istorie Naturală, Parcul de Sculpturi Giants

Cultura si traditii


Nine Mile, sate tradiționale

Distractii


Port Royal, Croazieră inedită pe Black River și hrănirea crocodililor, admirarea apusului de soare din cafeneaua Rick’s, degustare mâncare jamaicană la Restaurantul Usain Bolt’s Tracks and Records

Program

1
 • Transport: Avion, autocar
 • Cazare: Hotel Secrets St. James 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de check-in al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:15 / 07:50), de unde se va pleca spre Montego Bay cu zborul LH 4366 (12:15 / 17:40). După sosirea în Montego Bay, cunoscut drept al doilea oraș din Jamaica şi capitala turistică a insulei, transfer pentru cazare în regim All Inclusive la Hotel Secrets St. James 4* (sau similar 4*).

2
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Moon Palace Jamaica 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Plaja Peştera Doctorului Rose Hall Fortul Vechi Fort Montego Peşterile Green Grotto
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic şi pietonal al oraşului Montego Bay, cunoscut şi sub denumirea de Mo Bay, nume care provine de la „montega”, în traducere grăsime, care datează din vremea când vase spaniole pline de carne și grăsime de porc acostau aici. Ne vom îndrepta apoi către una dintre cele mai bune plaje din Montego Bay, Plaja Peştera Doctorului, o fâşie atrăgătoare de nisip alb scăldată de apele limpezi ale mării. În anul 1880, doctorul Alexander James McCatty a fondat un sanatoriu în Montego Bay, permiţând prietenilor şi personalului să folosească micuţa plajă care îi aparţinea şi la care se ajungea trecând printr-o peşteră. În anul 1906 acesta a donat proprietatea comunităţii, moment în care a luat naştere un club ce există şi în prezent. Se spune ca apele turcoaz ce scaldă această plajă au calităţi terapeutice remarcate încă din anul 1920 de către Sir Herbert Barker, un medic osteopat britanic. În prezent plaja este mai celebră ca niciodată şi este adesea aglomerată de nave de croazieră ce plimbă pasagerii iubitori de peisaje exotice. Vom vizita în continuarea Rose Hall, o casă superbă construită în anul 1770 pe o plantaţie cu o frumoasă deschidere la ocean. Deoarece stăpâna casei, Annie Palmer (Vrăjitoarea Albă) a avut parte de o moarte violentă, aceasta a devenit legendară. În prezent, casa ei este împodobită cu mobilier de epocă şi poate fi vizitată de curioşi într-un tur de zi sau într-un tur înfricoşător de noapte, la lumina lumânărilor, pe fundalul unor poveşti cu fantome. În continuarea zilei ne vom bucura de istoria oraşului la Fortul Vechi, unde există o piaţă de artizanat de unde putem cumpăra souveniruri lucrate manual de localnici, vom continua cu Fort Montego, construit la începutul anilor 1700, unul dintre multele forturi construite de britanici pentru a proteja coasta Jamaicăi de pirați și de forțele navale spaniole şi franceze. Înainte de a ne îndrepta spre Ocho Rios, oraş situat pe coasta de nord a Jamaicăi, ne vom opri pentru a vizita Peşterile Green Grotto, un sistem mare de peșteri labirint cu o istorie la fel de lungă ca și tunelurile sale. Măsurând 1525 m lungime și 12 m adâncime, Peșterile Green Grotto reprezintă una dintre cele mai căutate atracții naturale ale insulei. De la debarcader, ghidul ne va însoţi într-o călătorie de aprox. 30 de minute până la intrarea în peşteri. Odată ajunşi vom coborî sub pământ pentru a vedea stalactite magnifice, stalagmite și alte formațiuni unice de calcar, dar și pentru a afla istoria culturală diversă a Peșterilor Green Grotto, începând cu indienii Arawak. Vom ajunge în Ocho Rios, al cărui nume în traducere din limba spaniolă înseamnă opt râuri, care însă nu mai există în prezent. Numele staţiunii ar putea duce către numele original spaniol "Las Chorreras", ce înseamnă cascade, pe care staţiunea le deţine din plin. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Moon Palace Jamaica 4* (sau similar 4*).

3
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Moon Palace Jamaica 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Nine Mile Turul casei natale a lui Bob Marley Cascadele Râului Dunn
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Nine Mile, un sat pitoresc ascuns pe frumoasele dealuri din Saint Ann, locul în care s-a născut superstarul internaţional reggae Robert Nesta „Bob” Marley pe 6 februarie 1945 și unde mai târziu, a fost înmormântat. Vom face un tur prin căsuța în care a locuit Bob când era copil şi unde vom afla informații despre copilăria și călătoria muzicală. După-amiază ne vom lua costumul şi prosopul de baie, pentru că vom petrece ziua în cel mai atractiv punct al insulei, respectiv Cascadele Râului Dunn, care se revarsă în trepte într-un spectaculos joc de ape, pe care unii dintre localnici o aseamănă cu etajele unui tort de nuntă. Cu ajutorul unui ghid specializat vă veţi putea căţăra până în vârf unde veţi putea face baie în piscina săpată în piatră sau veți putea beneficia de un veritabil masaj făcut de forţa cu care apa se revarsă. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Moon Palace Jamaica 4* (sau similar 4*).

4
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel R Kingston 4* (sau similar 4*).
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Reach Falls
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa ne vom lua costumul şi prosopul de baie, pentru că vom petrece ziua în cel mai atractiv punct al insulei, respectiv Reach Falls, care a fost descoperită de sclavii fugari din plantațiile din parohia vecină St. Thomas, care și-au căutat refugiu pe dealurile din munții John Crow. Reach Falls a fost prezentat în filme de la Hollywood, inclusiv Cocktailurile lui Tom Cruise și remake-ul lui Lord of the Flies. Atracţia oferă un amestec unic de confort, relaxare şi aventură. Verdeața luxuriantă din Montane Forrest și piscina răcoritoare de sub cascadă promit o experiență de neuitat. Reach Falls are peste 23 de specii de ferigi și găzduiește o varietate de păsări, inclusiv papagalii cu cioc negru și galben. Ne vom îndrepta apoi spre Kingston, capitala Jamaicăi, oraș portuar întemeiat în anul 1693, situat în partea de sud-est a insulei, cunoscut ca “oraşul de calcar”, datorită formaţiunilor calcaroase întâlnite în toată regiunea din care face parte. Cazare la Hotel R Kingston 4* (sau similar 4*).

5
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel R Kingston 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Muzeul Bob Marley Casa Devon Clădirea Muzeului de Istorie Naturală Port Royal
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur panoramic în Kingston care va include o vizită la Muzeul Bob Marley, fosta casă a superstarului reggae, în care vom vedea dormitorul şi chitara lui Marley, iar pe peretele din spate vom observa găuri de glonţ, dovadă a unei tentative de asasinat. Vom admira apoi Casa Devon, clădirea Muzeului de Istorie Naturală, cel mai vechi muzeu din Jamaica, cu specimene conservate de plante şi animale de pe insulă. După-amiază vom vizita Port Royal sau vechea zonă portuară a Kingston-ului, oraş care în ciuda atmosferei liniştite de capitala exotică, ascunde un trecut destul de pestriţ. La jumătatea sec. al XVII-lea, acesta s-a remarcat că fiind “cuibul” piraţilor care acţionau în Marea Caraibilor, motiv pentru care a fost denumit “cel mai rău loc de pe pământ”. Odată cu trecerea timpului, când navigaţia a reprezentat o putere mondială, oraşul a devenit însă cartierul general al Marinei Britanice. Şi în zilele noastre acest miraj, şi denumirea de “oraş pierdut al piraţilor” naşte în mintea vizitatorilor poveşti şi legende despre comori şi bogăţii ascunse. Cazare la Hotel R Kingston 4* (sau similar 4*).

6
 • Transport: Autocar, vas de croazieră
 • Cazare: Sunset at the Palms Resort 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Croazieră inedită pe Black River Sate tradiționale
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Plecare spre South Coast trecând prin Spanish Town, fost centru al stăpânirii coloniale spaniole pentru 300 de ani, Old Harbour şi Mandeville numit şi “oraşul din Jamaica cu cele mai puternice accente englezeşti”. Spanish Town a fost capitala spaniolă și britanică a ţării din anul 1534 până în anul 1872. Acesta îşi datorează prosperitatea şi dezvoltarea datorită zăcămintelor de bauxită care se găsesc aici, pentru care Jamaica se află printre primii exportatori. Vom face apoi o croazieră inedită pe Black River, pentru a putea observa mai îndeaproape viaţa sălbatică din această zonă, prilej cu care vom avea ocazia de a hrăni crocodilii!!! Turul va continua cu vizitarea unor sate tradiţionale din aceast areal, celebre pentru bucătăria tradițională pescărească. Ne vom deplasa apoi spre Negril, numită de spanioli în anul 1494, „Negrillo”, care înseamnă „mici negri”. Blocat pe vârful vestic al Jamaicăi și amenajat cu cea mai frumoasă și cea mai lungă plajă naturală, Negril a fost colonizat pentru prima dată de hippies la începutul anilor 1970. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Sunset at the Palms Resort 4* (sau similar 4*).

7
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Sunset at the Palms Resort 4* (sau similar 4*)
 • Mese: All Inclusive
 • Obiective si activitati: Parcul de Sculpturi Giants
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Parcul de Sculpturi Giants care se află la peste 250 m deasupra nivelului mării în Moreland Hill, Westmoreland. Parcul este situat în pădurile deluroase din Rezervația Naturală Ricky Jackson, la aprox. 2 ore distanță față de Negril. Vom explora parcul și spectaculoasa sa colecție privată de artă cu peste 50 de lucrări din piatră în mărime naturală în cadru natural și cel puțin 150 de picturi în două galerii de artă. Există de asemenea, o frumoasă promenadă cu zone de „chill out” desemnate pentru relaxare, unde vom avea timp pentru a admira priveliștile uluitoare. După-amiază ne vom întoarce în Negril unde vom aveam timp pentru a ne relaxa la plajă sau de a ne bucura de facilitățile hotelului. Înainte de cină vom putea admira un minunat apus de soare din populara cafenea Rick’s. Cazare în regim All Inclusive la Sunset at the Palms Resort 4* (sau similar 4*).

8
 • Transport: Autocar, avion
 • Cazare:
 • Mese: Mic dejun
 • Obiective si activitati: Degustare mâncare jamaicană la Restaurantul Usain Bolt’s Tracks and Records
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru a vă relaxa şi de a vă bucura de multiplele facilități ale resortului până la ora transferului către Montego Bay. Odată ajunşi în Montego Bay vom avea parte de o experienţă inedită la celebrul restaurant Usain Bolt’s Tracks and Records al lui Usain Bolt, campionul olimpic cu 8 medalii de aur. Vom încerca mâncăruri tradiționale jamaicane, precum platoul Jerk, o combinație de pui și porc perfect condimentat, sau U-Burger, burgerul numit după co-fondatorul Usain Bolt. După dejun vom avea timp liber pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroportul din Montego Bay pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 4367 (19:40 / 11:35).

9
 • Transport: Avion
 • Cazare:
 • Mese:
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Sosire la Frankfurt la ora 11:35 de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).

Acte necesare

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.

Observații

 • conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
 • agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
 • agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
 • prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
 • conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 • cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
 • clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
 • distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
 • dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
 • agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
 • agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
 • în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
 • aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
 • agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
 • conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
 • excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
 • agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
 • în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
 • agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
 • copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
 • copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
 • vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
 • pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
 • c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
 • prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Intinerariu

 • Montego Bay
 • Ocho Rios
 • Nine Mile
 • Reach Falls
 • Kingston
 • Spanish Town
 • Black River
 • Negril
 • Transport

  Avion
  Autocar
  Vas de croazieră

 • Cazare

  1 noapte în Montego Bay
  2 nopți în Ocho Rios
  2 nopți în Kingston
  2 nopți în Negril

 • Mese

  Mic dejun: 2
  All Inclusive: 5

 • Ghizi

  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali