Vacante in Pamporovo

Verifica disponibilitatea si bucura-te de cele mai bune oferte

Cauta o destinatie
Check In
Nopti
Camere

Nu am gasit nici o oferta care sa coincida cu criteriile de cautare..

Schimba datele de cautare sau cere o oferta personalizata

Cere oferta personalizata

 Statiunea se afla in sudul Muntilor Rodopi, la o altitudine de 1620 de metri deasupra nivelului marii. Cel mai inalt varf din zona, Snejanka , situat la altitudinea de 1928 m, este la doar cateva sute de metri deasupra statiunii. Pamporovo este situata la aproximativ 260 km sud de Sofia, la 85 km sud de Plovdiv, la 15 km nord de Smolean si la 10 km sud de Cepelare.

Statiunea dispune de 55 de km de partii de schi alpin si 38 km de piste de schi fond deservite de 18 lifturi cu o capacitate totala de 13.000 de persoane pe ora. Sapte masini de nivelare a zapezii si tunuri de zapada contribuie la crearea unor coborari confortabile si placute. Mai mult de 100 de instructori de schi cu inalta calificare, vorbitori fluenti de diferite limbi straine, sunt disponibili pentru a-i ajuta atat pe incepatori, cat si  pe schiorii intermediari si pe practicantii de snowboard. Au fost amenajate partii noi si exista acum un alt telescaun in functiune care deserveste noile partii de schi Stoykite si un T-bar inlocuit cu un telescaun fix de patru persoane.

O mare parte din amenajarile mai vechi ale statiunii Pamporovo se afla la nord-est de Snejanka. In prezent, exista in sud un proiect de dezvoltare rezidentiala numit Pine Lodge, langa teleschiul care duce catre lacurile Smolean. Exista proiecte in lucru pentru construirea a doua terenuri de golf si extinderea intregii zone de schi catre muntele Perelik. Pine Lodge este orientat spre sud catre tara lui Spartacus, in interiorul Greciei vecine, iar o noua autostrada finantata de UE va face statiunea accesibila cu masina de pe coasta greaca.
In ianuarie 2010 a fost deschis un punct de trecere a frontierei suplimentar intre Bulgaria si Grecia, care este la doar o jumatate de ora cu masina de Pamporovo. Acesta a atras turistilor si mass-mediei o atentie considerabila asupra statiunii ca fiind singura din Europa care permite trecerea de la practicarea sporturilor de iarna la cele de vara intr-un timp atat de scurt.