Vacante in Sighisoara

Verifica disponibilitatea si bucura-te de cele mai bune oferte

Cauta o destinatie
Check In
Nopti
Camere

Nu am gasit nici o oferta care sa coincida cu criteriile de cautare..

Schimba datele de cautare sau cere o oferta personalizata

Cere oferta personalizata

Sighisoara este considerata si astazi ca fiind cea mai frumoasa cetate din Europa. Este un oras situat pe Tarnava Mare, judetul Mures, Transilvania. La Sighisoara se ajunge usor: dinspre Bucuresti ai un drum superb si bine intretinut care pleaca din Brasov, iar dinspre Vest poti alege traseul Sibiu - Medias.

Sighisoara, care pe langa ca se afla in stare excelenta, mai iti taie si rasuflarea prin frumusete.

Alaturi de monumentele ce le putem admira in Muzeul de istorie din splendidul Turn cu Ceas, reuseste sa reflecte prin exponatele sale,viata economica si politica locuitorilor din vremuri stravechi pana in zilele noastre. Turnul cu Ceas. Fiecare turn are istoria sa, ce aminteste de ctitorii dupa care si-au luat numele. Dintre toate acestea Turnul cu Ceas din Piata Muzeului, numit si Turnul Sfatului a devenit emblema orasului; este inalt de 64m, fiind cea mai mare marturie a patrunderii barocului austriac in Transilvania.

Obiective turistice in Sighisoara:

Cetatea din Sighisoara are un zid de aparare cu 10 turnuri, si oameni de diferite natii, cu un exemplu de convietuire si ospitalitate.

Mai batrana decat multe capitale europene, ea pare insensibila la trecerea vremii si la schimbarile din jurul sau, pastrandu-si aura de orasel medieval, linistit care refuza sa accepte realitatile secolului XXI.

Cetatea (pe dealul Cetatii) - o catedrala gotica cu sculpturi de piatra, ridicata in etape de-a lungul sec. XIV-XVII. Zidul de aparare este lung de aproape 1km si este inzestrat cu 14 turnuri din care doar noua mai stau in picioare, dintre care: Turnul Tabacarilor, Turnul Croitorilor, Potcovarilor, Macelarilor, Blanarilor, Pantofarilor, Fierarilor, si Turnul este un muzeu in care se poate vedea toata splendoarea orasului, acum muzeu de istorie in care gasim documente vechi, arme, monede, icoane pe sticla, mobilier vechi si recipiente si instrumente de farmacie.

Centrul orasului medieval Sighisoara este listat din anul 1999 in patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.

In ultimul sfarsit de saptamana al lunii iulie are loc festivalul medieval.

In luna februarie are loc un festival de blues.

In luna iunie are loc un festival de film.

In luna septembrie are loc un festival de fanfara.

Este cunoscut faptul ca compozitorul Johannes Brahms a fost la Sighisoara cu ocazia unui turneu intreprins in Transilvania.