Vacante in Sovata

Verifica disponibilitatea si bucura-te de cele mai bune oferte

Cauta o destinatie
Check In
Nopti
Camere

Nu am gasit nici o oferta care sa coincida cu criteriile de cautare..

Schimba datele de cautare sau cere o oferta personalizata

Cere oferta personalizata

Sovata este situata in Podisul Transilvaniei, la poalele Muntilor Gurghiului, fiind o statiune balneara de renume. Primele documente scrise dateaza din anul 1597, ca fiind un loc de cura prin efectele terapeutice ale apei sarate. Avand un microclimat subalpin si numeroase lacuri cu apa sarata, statiunea este indicata pentru tratarea diverselor afectiuni ginecologice, bolilor musculo-scheletale, cardio-vasculare, endocrine, respectiv a starilor post-traumatice.

Orasul se afla pe cursul superior al raului Tarnava Mica, in Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Muntilor Gurghiu.

Sovata are statutul de oras incepand cu anul 1952 si cuprinde asezarile Iliesi, asezare intemeiata in urma exploatarii forestiere, Capeti si fostul satuc Sacadat.

Efectele terapeutice ale apei sarate sunt renumite de foarte multi ani. Initial, turistii care venea pentru tratamente, se cazau la familiile din localitate, urmand ca in anul 1844 sa fie construit primul loc de cazare de catre Simén György si Tolnai János. In 1860 domnul Veress József a ridicat un baraj in zona unde astazi curge paraul Sarat, cu scopul de a produce in mod artificial un lac heliotermic. El a pus bazele primei bai publice, denumita Baile Gera, in 1872, construind si cinci unitati de cazare cu o capacitate de cinci camere. Ulterior a infiintat Baile Veress prin constructia de dusuri pe marginea Lacului Negru, astfel, pana la sfarsitul secolului, pe malul acestuia, au fost ridicate primele hoteluri si vile.