Incursiune în Grădina Edenului - 25-06-2022

Turcia de Sud-Est

1095.00 EUR

25-06-2022

03-07-2022

9 zile

Disponibil

Vă invităm să exploraţi un ţinut situat la intersecţia civilizaţiilor şi religiilor, Turcia de Sud-Est, care după ani de instabilitate se deschide călătorilor dornici de a descoperi locuri unice. Vom porni într-un periplu la izvoarele istoriei, o incursiune în Grădina Edenului dintre Tigru şi Eufrat, cu frumoasele câmpii ale „Semilunii Fertile” şi munţii Orientului Îndepărtat. Vom admira hornurile de piatră şi bisericile uitate de vreme din Cappadocia, vom ajunge pe muntele Nemrut vestit prin colosalele sale monumente, vom străbate aşezări pitoreşti precum Mardin şi Sanliurfa, mai vechi ca Biblia, vom descoperi ritmul contemporaneităţii în Adana şi Gaziantep şi nu în ultimul rând vom explora Gobekli Tepe considerat a fi cel mai vechi lăcaş de cult al omenirii.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Turcia

Va invitam Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Turcia de Sud Est

Top obiective

Natura si Piesaje


Muntele Nemrut, Râul Eufrat, Râul Seyhan, Valea Ihlara

Arta si arhitectura


Mănăstirea Ortodoxă Siriana Deyr’ul Zaferan, Gobekli Tepe, “Tronul lui Nimrod”, Hazreti Ibrahim, Peştera lui Avraam - Dogum Magarasi, Golibasi, Muntele Nemrut, Podul Roman Cendre, Muzeu de Arheologie, Kale, Muzeul de Arheologie Hatay, Sen Piyer Kilisesi (biserica peşteră a Sf. Petru), Noua Moschee Merkez Camii, oraşul subteran Kaymakli, Muzeul Naţional în aer liber din Goreme

Cultura si traditii


Bazarele cu produse de pielărie, cupru şi baklava din Gaziantep, atelierele de olărit din Avanos,

Distractii


Zborul cu balonul de aer cald

Program

1
 • Transport: Avion Autocar
 • Cazare: Hotel Mesopotamia Garden 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Cină
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 07:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:50 / 11:15) şi mai departe spre Mardin, cu zbor TK 2676 (16:15 / 18:05). Sosire în Mardin, una dintre cele mai vechi aşezări din Mesopotamia, care se aseamănă prin aerul său cu vechiul Ierusalim, inedit prin bogăţia sa arhitectonică bine conservată, cu case de piatră, elegante medrese, impunătoare moschei şi biserici ortodoxe, care denotă diversitatea culturală şi toleranţa religioasă. Cină şi cazare în Mardin la Hotel Mesopotamia Garden 4* (sau similar 4*).

2
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Ala Han 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Mardin: Mănăstirea Ortodoxă Siriana Deyr’ul Zaferan Gobekli Tepe
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa vom explora pitorescul oraş Mardin şi vom începe cu „Perla Mardinului”, Mănăstirea Ortodoxă Siriana Deyr’ul Zaferan (al cărui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca şofranul), una dintre cele mai vechi din lume, precum şi fostul sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene pentru 800 de ani. Această mănăstire a fost construită pe locul unui templu vechi de peste 4000 de ani. În continuarea zilei vom vizita Gobekli Tepe, unul dintre cele mai fascinante situri arheologice din lume, un sanctuar neolitic construit se pare de către vânători-culegători, considerat a fi şi cel mai vechi lăcaş de cult cunoscut, construit acum 11.600 de ani, adică cu aprox. 7.000 de ani înaintea Marei Piramide de la Giza sau înaintea monumentului de la Stonehenge. Gobekli Tepe, cea mai veche structură religioasă realizată vreodată de om, a revoluţionat statutul Neoliticului Euroasiatic. Se presupune că pilonii templului indică locul unde dansatorii antici evoluau în cadrul ritualurilor legate de puterea spirituală a morţii ancestrale. Desenul, care se află în prim-plan pe piloni, reprezintă conform unor teorii ale arheologilor, o mână cu trei degete, îndreptată în jos. Traseul va continua spre Urfa, actualul oraş Sanliurfa sau străvechiul Ur, un oraş bine conservat, cu clădiri tradiţionale şi un amalgam de culori care încântă vizitatorii. Cină şi cazare în Sanliurfa la Hotel Ala Han 5* (sau similar 5*).

3
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Antiochos 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Tur Sanliurfa: “Tronul lui Nimrod” Hazreti Ibrahim Peştera lui Avraam - Dogum Magarasi Golibasi
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicată vizitării vechiului oraş Urfa, care datează aproximativ din sec. al XII-lea î.Hr., fondarea oraşului actual fiind atribuită lui Seleucus I Nicador, un general al lui Alexandru cel Mare, care după moartea acestuia a fondat imperiul Seleucid. Anticul Ur, considerat oraşul profeţilor, locul de naştere al lui Avraam, părintele iudaismului, este în prezent un oraş cu o puternică tradiţie islamică prezentă la tot pasul. Veţi remarca două coloane de piatră situate în vârful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform tradiţiei musulmane, palatul regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se află în interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Peştera lui Avraam - Dogum Magarasi, Golibasi, un complex turistic cu grădini frumoase şi bazine ale „crapilor sfinţi” din curtea moscheii Halil’ul Rahman şi ne vom plimba pe străzile vechiului oraş şi prin bazar. Plecare spre Adiyaman, localitate situată în apropierea Muntelui Nemrut. Cină şi cazare în Adiyaman la Hotel Antiochos 4* (sau similar 4*).

4
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel The Green Park 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Muntele Nemrut Muyeul de Arheopogie din Gaziantep
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai puţin cunoscute şi totodată unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, cel mai înalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din străvechiul Nimrod şi semnifică puterea primară, capabilă să realizeze muncile cele mai dificile şi căreia nu i se putea opune nimeni şi nimic. Vom vizita giganticele statui ale zeilor şi zeiţelor romano-persane şi Tumulusul funerar al regelui Antioch, o dovadă de iscusime inginerească a secolului I î.Hr. mai mare decât piramidele, o lucrare învăluită în mister, deoarece nimeni nu a reuşit să răspundă până în prezent cum a putut regele Antioh din Commagene, care era obsedat de propria persoană, să construiască acest monumental mormânt pentru propria glorie şi onoare, în încercarea sa de a se „zeifica” şi cum, cu 2.000 de ani în urmă, a ridicat statuile sus pe munte. Vom coborî apoi Muntele Nemrut şi ne vom opri la Podul Roman Cendre, construit peste unul dintre cei mai mari afluenţi ai Eufratului, cunoscut cândva că Râul Nymphaium şi apoi la Tumulusul Karakus, înconjurat de stâlpi sculptaţi cu motive animaliere, despre care se spune că a fost locul de îngropare al femeilor commagene de spiţă regală. Ne vom îndrepta apoi spre Gaziantep, unul dintre cele mai vechi oraşe de origine hitită din estul Anatoliei, celebru pentru baclavaua cu fistic produsă aici. După sosirea la Gaziantep vom vizita impresionantul Muzeu de Arheologie, care păstrează superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oraş Zeugma, ultima fortăreaţă romană de la frontiera de est a Imperiului Roman, în prezent acoperită de apele barajului de la Birecik pe Eufrat. Muzeul expune reliefuri hitite şi mozaicuri păstrate impecabil, dintre care se remarcă “Ţigăncuşa din Zeugma”, mozaic din sec. al II-lea, în care se presupune că este întruchipat Alexandru Macedon. Cină şi cazare în Gaziantep la Hotel The Green Park 5* (sau similar 5*).

5
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Bogazici 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Tur Gaziantep
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Gaziantep, oraş vechi dominat de Kale, citadela construită de romani şi refăcută de turcii selgiucizi în sec. al XIII-lea este unul dintre cele câteva oraşe din Orientul Mijlociu, care pretind a fi cele mai vechi oraşe locuite, cu continuitate din lume. Ziua va debuta cu explorarea oraşului de unde provine celebra “baklava”. Vom avea timp să explorăm bazarele cu produse de pielărie, cupru şi baklava. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Orientul Mijlociu, spre Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele creştine ale lumii supranumită „Oraşul de aur”, „Perla Orientului”, „Antiohia cea frumoasă”, „Voluptoasa Antiohie”, „Antiohia plăcerilor” sau „Senzuala Antiohie”, pe care toţi împăraţii Romei care au vizitat-o au copleşit-o cu daruri. În anul 42 d.Hr., ucenicii lui Hristos care se numeau nazarineni sau galileeni, au luat aici numele de creştini pentru prima oară şi de atunci, Antiohia a fost considerată leagănul creștinității. Tot aici au predicat sfinţii Barnaba, Pavel şi Petru. Cină şi cazare în Antakya la Hotel Bogazici 4* (sau similar 4*).

6
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Seyhan 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Muzeul de Arheologie din Hatay Sen Piyer Kilisesi - Peştera Sf. Petru Adana: Noua Moschee Merkez Camii
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Muzeul de Arheologie Hatay, care cuprinde în colecţia sa mozaicuri romane, după care vom vizita biserica-peșteră în care a trăit Sf. Petru între anii 47 - 54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerată a fi cea mai veche biserică din lume. Ne vom îndrepta apoi spre Samandag, fosta Seleucia Pieria, vechiul port al Antiohiei. Ziua va continua cu deplasarea spre Adana, trecând pe lângă Iskenderun, Alexandretta în limba greacă, oraş cu iz levantin, construit în semn de triumf de către Alexandru cel Mare după înfrângerea împăratului persan Darius în anul 333 î.Hr., schimbând astfel cursul istoriei. Sosire la Adana, al patrulea oraş ca mărime al Turciei, locul de naştere al faimosului kebab picant, oraş în care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superbă construcţie uriaşă cu şase minarete, a cărei marmură albă se reflectă în Râul Seyhan şi care este precedată ca mărime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. Cină şi cazare în Adana la Hotel Seyhan 4* (sau similar 4*).

7
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Altinoz 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Tarsus
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Tarsus, oraş care datează aproximativ din anul 3.000 î.Hr. şi care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de naştere a evreului Saul, care, trăind o revelaţie pe drumul către Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodată, conform spuselor lui Plutarh, în Tarsus, Cleopatra l-a întâlnit şi l-a sedus pe Marc Antoniu. Ziua va continua cu deplasarea spre Cappadocia a cărei capitală este Kayseri, unul dintre cele mai vechi oraşe din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 î.Hr., devenită Cezaree a Cappadociei, după ce Împăratul roman Tiberiu a cucerit-o. Cină şi cazare în Cappadocia la Hotel Altinoz 4* (sau similar 4*).

8
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Altinoz 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Oraşul subteran Kaymakli Avanos Urgup Pasabag Valea Ihlara
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Zi dedicată vizitării Cappadociei, regiune aflată în inima Turciei, dominată de străvechiul Munte Argaeus, astăzi numit Erciyes Dăgi, al treilea munte ca înălţime din Anatolia, cu o altitudine de 3.916 m. Cappadocia este renumită pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, săpat de natură în lava vulcanică a muntelui, iar pentru creştini este regiunea unde au trăit câţiva dintre cei mai importanţi părinţi şi teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigorie de Nyssa şi Sf. Grigorie de Nazians. Dimineaţa vom vizita oraşul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oraş săpat în stâncă, ce se întinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile şi deschise publicului şi care comunică într-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor creştini, iar mai târziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. În continuarea zilei vom explora orăşelele Avanos de pe Râul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olărit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici în stâncă din regiune şi numeroase case în peşteri, Uchisar cu cetatea în stâncă care domină peisajul, Pasabağ cunoscut pentru formaţiunile de piatră sub forma unor hornuri. Cină şi cazare în Cappadocia la Hotel Altinoz 4* (sau similar 4*).

9
 • Transport: Autocar Avion
 • Cazare:
 • Mese: Mic dejun
 • Obiective si activitati: Muzeul Naţional în aer liber din Goreme
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineața vom vizita Muzeul Naţional în aer liber din Goreme, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici săpate în piatră, cu capele acoperite de fresce. În continuarea zilei vom face o incursiune pe Valea Ihlara pentru a admira canionul format de Râul Melendiz. Transfer la aeroportul din Kayseri pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 2013 (15:00 / 16:30), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (19:05 / 20:20).

Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard

Observații

 • conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
 • agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
 • agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
 • prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
 • conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 • cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
 • clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
 • distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
 • dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
 • agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
 • agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
 • în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
 • aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
 • agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
 • conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
 • excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
 • agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
 • în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
 • agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
 • copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
 • copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
 • vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
 • pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
 • c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
 • prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Intinerariu

 • Mardin
 • Gobekli Tepe
 • Sanliurfa
 • Adiyaman
 • Muntele Nemrut
 • Gaziantep
 • Antakya
 • Samandag
 • Adana
 • Cappadocia
 • Kayseri
 • Transport

  Avion
  Autocar

 • Cazare

  1 noapte cazare Mardin
  1 noapte cazare Sanliurfa
  1 noapte cazare Adiyaman
  1 noapte cazare Gaziantep
  1 noapte cazare Antakya
  1 noapte cazare Adana
  2 nopţi cazare Cappadocia

 • Mese

  Mic dejun: 8
  Cină: 8

 • Ghizi

  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali