DECLARAȚIE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Ne bucurăm de interesul manifestat pentru firma noastră. Protejarea sferei dumneavoastră private în timpul utilizării site-ului nostru web reprezintă pentru noi un aspect extrem de important. De aceea, vă informăm în continuare în detaliu cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Politica de confidentialitate

 

Incepand cu data de 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European 2016/679 cu privire la protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice și libera circulație a datelor, denumit „GDPR” care vizează creșterea nivelului de siguranță a datelor personale și crearea unui mediu de încredere care va da oricărei persoane posibilitatea de a controla propriile date.

Cand vizitezi site-ul iritravel.ro, cand ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi datele tale personale. Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale S.C. IRI TRAVEL QUALITY SERVICES SRL, inregistrata la registrul comertului sub numarul: J3/1155/2012, CUI: RO30576758 cu sediul în Bulevardul Maresal Alexandru Averescu, Nr. 15, Et.1, Ap.2, Sector 1, Bucuresti, în calitate de operator de date.

 

„Politica de confidentialitate” stabilește principiile si procedurile de colectare si prelucrare a informatiilor tale personale. Te rugam sa citesti cu atenție acest text, pentru a înțelege practicile noastre cu privire la informațiile tale personale și modul in care le vom trata.

 

Prin navigarea pe site-ul iritravel.ro sau prin contactarea noastra si inscrierea la newsletter, declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidentialitate”.

 

 

Definitie termen „Date cu caracter personal”: „Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

 

 

Principiile activitatii de protectie a datelor cu caracter personal:

 

In procesul de prelucrare a datelor, respectam principii de bune pactici, care prevăd că informațiile tale personale trebuie să fie:

  • - prelucrate în mod legal, corect și într-o manieră transparentă;
  • - prelucrate în scopuri specificate, explicite și legitime;
  • - adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar;
  • - corecte și actualizate;
  • - menținute doar atat cat este necesar;
  • - prelucrate într-o manieră care asigură o siguranță corespunzatoare.

 

 

 

 

 

 

Ce informatii colectam:

 

Putem colecta, utiliza, stoca și transfera diferite tipuri de informații personale despre tine, inclusiv:

  • Datele de identitate, cum ar fi numele, sexul, data nașterii, serie si nr. carte de identitate, serie si nr. pasaport, cod numeric personal, varsta copiilor.
  • Datele de identitate ale contului on-line, cum ar fi adresa de e-mail și parola;
  • Datele de contact, cum ar fi adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail și numerele de telefon;
  • Date financiare, cum ar fi contul bancar, detaliile cardului de plată, numele companiei (daca este aplicabil), numarul de inregistrare TVA (daca este cazul).
  • Date privind tranzacțiile, inclusiv detalii despre plățile către și de la tine și alte detalii despre serviciile si produsele pe care le achiziționezi de la noi;
  • Datele tehnice, inclusiv adresele IP, datele tale de conectare, tipul și versiunea browserului, setarea și locația zonei temporale, tipurile și versiunile de plug-in, sistemul și platforma de operare, precum si alte tehnologii folosite pe dispozitivele pe care le utilizezi pentru a accesa site-ul nostru;
  • Datele privind profilul tau, inclusiv achizițiile sau comenzile efectuate de tine, feedback-ul și răspunsurile la sondaje;
  • Datele despre modul în care utilizezi site-ul web, produsele și serviciile noastre;
  • Date de marketing, cum ar fi preferințele tale de a primi informari de la noi și de la terte parti și preferințele tale de comunicare.

 

Date cu caracter special:

Informațiile referitoare la originea rasială sau etnică, opiniile politice, convingerile religioase sau filozofice, calitatea de membru al vreunui sindicat, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală sau anumite tipuri de date genetice sau biometrice sunt cunoscute sub numele de "date cu caracter special". Pe parcursul colaborarii noastre, nu vom colecta "date cu caracte special" despre tine.

 

Care este temeiul legal pentru prelucrarea datelor:

In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea si trimiterea formularelor sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este „luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016). Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

 

Cum colectam sau obtinem informatiile despre dvs:

 

  • - prin plasarea comenzilor pentru servicii sau produse prin intermediul site-ului nostru;
  • - prin crearea unui cont pe site-ul nostru;
  • - prin participarea la forumuri de discuții sau alte aplicatii de social media de pe site-ul nostru;
  • - prin participarea la anumite sondaje sau furnizarea de feedback;
  • - prin abonarea la publicațiile noastre sau prin livrarea materialelor de marketing;
  • - corespondenta cu noi prin telefon, e-mail, scrisori sau in orice alt mod;
  • - prin intermediul tehnologiei automate atunci când interacționezi cu site-ul nostru prin utilizarea de cookies și alte tehnologii similare.

De asemenea, putem colecta informații personale despre tine de la terțe părți : agentii de turism touroperatoare si revanzatoare.

 

Cum utilizam datele dvs:

 

Vom folosi informațiile tale personale doar atunci când legea ne permite. Cel mai frecvent, vom folosi informațiile tale personale în următoarele situații:

  • - ți-ai dat consimțământul;
  • - pentru a va contacta si pentru a procesa comenzile pe care le plasati pe site-ul nostru.
  • - pentru a ne indeplini obligatiile contractuale.
  • - pentru a ne promova bunurile si serviciile noastre.
  • - pentru interesele noastre legitime sau ale unor terțe parti, iar interesele și drepturile tale nu depășesc aceste interese;
  • - atunci cand trebuie să respectăm o obligație legală sau de reglementare.

 

Scopul folosirii informatiilor dvs personale:

 

  • Pentru a te inregistra ca un client nou.
  • Pentru a face demersurile necesare in vederea incheierii unui contract de prestari servicii;
    -Pentru a procesa comanda dvs și, dacă este acceptată, pentru a-ti livra seviciile noastre (inclusiv pentru gestionarea plăților, a comisioanelor și a tarifelor)
  • Pentru a-ti gestiona întrebările,solicitarile sau reclamațiile.
  • Pentru a colecta și a recupera banii datorați noua.
  • Pentru a te informa despre modificările termenilor contractuali sau despre politica noastră de confidențialitate
  • Pentru a administra site-ul și pentru operațiunile interne, inclusiv analiza datelor, testare, cercetare, statistici și anchete; pentru a-ti oferi publicitate relevantă și pentru a-ti face sugestii și recomandări tie și altor utilizatori ai site-ului nostru despre servicii sau bunuri care ar putea să te intereseze.
  • Pentru a-ti permite să participi la concursuri sau la realizarea unui sondaj.
  • Pentru a crea profiluri de client.
  • Pentru a-ti oferi informații despre ofertele speciale și alte servicii pe care le vindem, care sunt similare cu cele pe care le-ai primit deja de la noi.

 

 

 

• Pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
• Pentru activitati de marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil;
• Pentru a oferi si imbunatatii serviciile pe care le oferim;

 

Vom folosi informațiile tale personale numai în scopul (scopurile) pentru care l-am colectat, cu

excepția cazului în care considerăm în mod rezonabil că trebuie să le folosim pentru alt motiv și că acest motiv este compatibil cu scopul initial. Dacă trebuie să folosim informațiile tale personale în alte scopuri, te vom anunța și-ti vom explica baza legală care ne permite să facem acest lucru. Te rugam să reții că putem procesa informațiile tale personale fără stiinta sau consimțământul tau, în conformitate cu regulile de mai sus, atunci când acest lucru este solicitat sau permis de lege.

 

Ce se intampla daca nu poti sau nu vrei sa ne furnizezi anumite informatii personale:

 

Este o cerință contractuală să ne furnizezi anumite informații, și anume numele tau, numărul de telefon și adresa de e-mail. În timpul procesului de comanda, ti se va solicita să furnizezi informații de plată furnizorului nostru de servicii de plată selectat. Nu retinem niciunul dintre detaliile cărții tale de credit/de plată. Dacă nu ne furnizezi informațiile solicitate de noi sau de prestatorul de servicii de plată, este posibil să nu putem accepta și procesa solicitarea ta și/sau este posibil să anulam comanda. De asemenea, s-ar putea să fii obligat să achiti costuri suplimentare, conform contractului.

 

Dezvaluirea datelor dvs catre parti terte:

 

Putem împărtăși datele tale personale cu terțe părți. De exemplu, pentru a-ti confirma comenzile, pentru a rezolva reclamațiile, etc. Pentru a-ti proteja confidențialitatea si pentru ca datele tale personale sa fie in siguranta, aplicam urmatoarele reguli:

  • - Oferim tertilor doar informațiile de care au nevoie pentru a-și îndeplini serviciile specifice;
  • - Solicităm tuturor terților să respecte securitatea datelor tale personale, în conformitate cu legea;
  • - Nu permitem furnizorilor noștri de servicii să utilizeze datele tale personale în scopuri proprii, ci să le proceseze numai în scopurile specificate și în conformitate cu instrucțiunile noastre;
  • - Colaborăm îndeaproape cu tertii pentru a ne asigura că intimitatea ta este respectată și protejată în orice moment;
  • - Dacă nu mai folosim serviciile lor, orice informatie despre tine, obtinuta prin intrmediul nostu, va fi fie stearsa, fie anonimizata.

 

Este posibil sa dezvaluim informatiile tale catre urmatoarele entitati:

  • Furnizorii de servicii de telefonie
  • Furnizori de servicii de e-mail
  • Furnizorii de servicii IT
  • Dezvoltatori de site-uri web
  • Furnizorul (furnizorii) de servicii de gazduire web
  • Furnizorii de servicii de marketing
  • Furnizor de servicii de e-mail marketing
  • Furnizori social media
  • Furnizori de transport intern si extern;
  • Furnizorii de servicii de cazare.
  • Parteneri afiliati- agentii de turism revanzatoare;
  • Parteneri de afaceri;
  • Asiguratori;
  • Furnizori de servicii de curierat.
  • Furnizori de asistenta juridica;
  • Organisme de reglementare(Ministerul Turismului, Protectia Consumatorului, etc);
 

Datele dvs. personale nu vor fi vandute catre parti terte.

 

Aplicarea legii - este posibil să avem obligația de a divulga datele tale personale poliției sau altor organisme de executare, de reglementare sau guvernamentale, în țara de origine sau în altă parte, la cererea acestora. Aceste solicitări sunt evaluate de la caz la caz și iau în considerare confidențialitatea clienților noștri;

 

Putem, de asemenea, să vă dezvăluim datele unor terțe părți cărora le-am putea vinde sau transfera părți ale afacerii noastre sau ale activelor noastre. Alternativ, putem căuta să achiziționăm alte afaceri sau să fuzionamăm cu ele. Dacă apare o astfel de modificare, atunci noii proprietari pot utiliza informațiile tale personale conform polticii de confidentialitate.

 

Informatii primite de la terti

In general, noi primim informatii despre dvs. de la terti. Acele parti terte de la care primim date despre dvs. sunt, in general, companii din grup, afiliati, parteneri de afaceri sau persoane care achizitioneaza serviciile noastre (si) in numele dvs..
De asemenea, este posibil ca terti cu care nu am avut niciun contact prealabil sa ne ofere informatii despre dvs.
Informatiile pe care le obtinem de la terti vor fi, in general, numele dvs. si detaliile de contact, dar vor include orice informatii suplimentare despre dvs. care ne vor fi furnizate.
Temeiul juridic pentru prelucrare: este necesar pentru executarea unui contract sau luarea de masuri la cererea dvs. de a incheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru executarea unui contract: in cazul in care o parte terta a transmis informatii despre dvs. (cum ar fi numele dvs. si adresa de e-mail) pentru a va furniza servicii, va vom procesa informatiile pentru a lua masuri la cererea dvs. de a incheia un contract cu noi (dupa cum este cazul).

Temeiul juridic pentru prelucrare: consimtamantul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Consimtamant: in cazul in care ati cerut ca o parte terta sa ne dezvaluie informatii despre dvs. si scopul de a dezvalui aceste informatii nu are legatura cu indeplinirea unui contract sau a unui serviciu de catre noi catre dvs., va vom procesa informatiile pe baza consimtamantului, pe care il acordati solicitand partii terte in cauza sa va transmita informatiile catre noi.
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: in cazul in care o parte terta ne-a dezvaluit informatii despre dvs. si nu v-ati dat acordul pentru transmiterea acestor informatii, vom avea un interes legitim de a prelucra aceste informatii in anumite circumstante.

De exemplu, vom avea un interes legitim in prelucrarea informatiilor dvs. pentru a ne indeplini obligatiile care decurg din subcontractul cu partea terta, in cazul in care partea terta are contractul principal cu dvs. Interesul nostru legitim este indeplinirea obligatiilor noastre in cadrul subcontractului nostru.

In mod similar, parti terte pot transmite informatii despre dvs. catre noi daca ati incalcat sau ati putea incalca oricare dintre drepturile noastre legale. In acest caz, vom avea un interes legitim in prelucrarea acestor informatii pentru a investiga si a urmari orice astfel de potentiala incalcare.

 

Daca primim informatii despre dvs. din greseala

Daca primim din greseala informatii despre dvs. de la o parte terta si/sau nu avem o baza legala pentru prelucrarea acestor informatii, vom sterge informatiile dvs.

 

Transferam date catre state terte ?

 

In prezent, nu transferam datele tale catre state din afara Uniunii Europene. Daca vom schimba politica, te vom informa in mod corespunzator, iti vom prezenta garantiile aferente si iti vom solicita consimtamantul.