Niciun concediu nu este complet dacă nu petreci măcar câteva zile la mare. Mai mult decât atât, mulţi dintre noi facem şi câte o escapadă de weekend pe litoral pentru a profita de vremea frumoasă. Litoralul bulgăresc se bucură de multe staţiuni frumoase cu nisip fin şi cu hoteluri ce întrec toate aşteptările, în ceea ce priveşte arhitectura, facilităţile şi serviciile oferite. De asemenea beneficiază si de un sezon extins ce se întinde din mai şi până în octombrie.

Cele mai potrivite momente pentru a face planuri pentru un concediu pe litoral sunt acelea când puteti beneficia de ofertele de early booking în Bulgaria, când preţurile scad foarte mult, uneori chiar cu 55% mai mici faţă de tariful standard.Top 10 motive

Sa alegi Oferte, Vacante si Sejur Litoral Bulgaria

Turiștii aleg din mai multe motive Litoralul Bulgariei, in special pentru poziția aproape de România, tarifelele mici și serviciile All Inclusive.

 

1. Vacante de familie. Bulgarie detine cele mai bune hoteluri cu Aqua Park, dedicate familiilor, hoteluri cu tobogane cu apa, piscine multipe si parcuri acvatice unde familia ta se va simti ca in paradis.

2. Ospitalitate. Oamenii sunt minunați, plini de viată și foarte ospitalieri. O mare parte din personalul hotelier și cel al restaurantelor și magazinelor vorbesc la nivel conversațional limba română. Veți fi surprinși de cat de bine veți fi tratat de poporul bulgar!

3. Mancarea si bautura. Felul de mancare bulgaresc este Shopska Salata, o varianta a salatei grecesti traditionale, acoperita cu branza alba rasa rasa. Iaurtul bulgar este probabil cel mai bun si mai sanatos din lume si poate explica de ce satenii bulgari au o speranta de viata extrem de mare.

4. Istorie. Situata în Balcani și la intersecția dintre Asia și Europa, Bulgaria are o confluență unică a culturilor. Influența Greciei și a Romei a fost în cele din urmă cuprinsă de popoarele tracice și slavice bulgare locale.  Bulgaria oferă posibilitatea de a vizita locuri noi, unice si „pline” de istorie. Puteți vizita Capul Kaliakra, ce oferă un peisaj de vis asupra marii, Castelul Reginei Maria a României si gradina botanica din Balchik.

5. All inclusive pentru toate buzunarele. Unul dintre motivele centrale când alegem o vacanta este prețul, iar in Bulgaria beneficiem de foarte multe servicii si oferte pentru banii pe care îi cheltuim. La multe magazine și restaurante se accepta plata in lei, iar preturile sunt cu 30% mai mici decât in restaurantele din stațiunile romanești. Ce este all inclusive? Confort, mâncare și băutură la discreție, piscine, prosoape, șezlonguri, gustări, animație și multe altele.

6. Plaje spectaculoase. Plajele Bulgariei sunt foarte întreținute, pentru că bulgarii au investit considerabil în litoral. Dealurile împădurite ale munților Balcani alături de plajele spectaculoase oferă un cadru natural idilic. Litoralul bulgăresc ne pune la dispoziție o vasta  diversitate atunci când vorbim de plaje.

7. Activitati sportive. Pe lângă combinația de soare, nisip și mare, stațiunile oferă drumeții, ciclism, călărie, ecoturism, safari foto și excursii la repere naturale, culturale și arhitecturale. În partea de nord a Mării Negre, există trei cursuri de golf de clasă mondială. Plajele și marea oferă condiții excelente pentru diverse sporturi nautice, cum ar fi surfing, schi nautic, scufundări, explorare subacvatică și pescuit.

8. Sporturi nautice. Ţărmul mai fragmentat din Bulgaria mai oferă încă un alt mare avantaj pentru sporturile de apă: golfurile Mării Negre, care sunt inexistente în România dar destul de răspândite şi “adăpostite de furtuni” pe litoralul bulgăresc (la Balcik, Varna, Burgas, Sozopol, Nessebar, Chernomoret sau Pomorie) permit şi bărcilor sau yacht-urilor nişte trasee mai plăcute, mai pitoreşti, în acelaşi timp constituie şi “porturi naturale” bune pentru a ancora o barcă şi sunt mai ferite şi mai sigure pentru înotători

9. Condiții excelente de cazare. Majoritatea hotelurilor oferă condiții excelente de relaxare, piscina, spa cu saună, jacuzzi, hamam cu diferite masaje ( masajul tradițional cu miere). De-a lungul coastei există și izvoare minerale, iar combinația acestor resurse naturale a dus la popularitatea turismului care combină vizitarea stațiunilor balneare, a centrelor balneologice și a stațiunilor de wellness cu vacanțe maritime.

10. Vacanta ieftina in extrasezon. Vacanta in Bulgaria in extrasezon este dedicata celor care vor momente de relaxare, momente linistite alaturi de familie. Este ideala daca nu vrei sa te amesteci in multime pe plaja sau daca nu vrei sa stai la coada la restaurant. In lunile mai si iunie, litoralul bulgaresc este destinatia turistilor ceva mai linistiti, care vor sa evite multimile zgomotoase si sa se bucure de sunetul relaxant al valurilor marii.