Litoralul romanesc reprezinta o parte din tarmul occidental al Marii Negre si se intinde de la granita cu Ucraina (Nord, in golful Musura) pana la cea cu Bulgaria (Sud, la cateva sute de metri de localitatea Vama Veche). Este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul malului marii se intind 2 municipii, 2 orase mai mari si alte 2 orase, mai mici, precum si numeroase statiuni turistice de vara. Principalele orase, dar si principala zona de interes, unde se afla majoritatea statiunilor si a atractiilor turistice, este judetul Constanta ; celalalt judet riveran este judetul Tulcea, ambele parti din regiunea istorica Dobrogea. Principalul oras, fiind socotit si capitala acestei regiuni, este Constanta, al doilea ca marime este Mangalia , apoi vine orasul Navodari , ambele in judetul Constanta. Alte orase sunt: Sulina (Tulcea), Eforie  si Techirghiol .

Oferte, Vacante si Sejur Litoral Romania

Litoralul romanesc ofera sejururi si optiuni de cazare multiple. Turistii au la dispozitie peste 250.000 de locuri de cazare in hotelurile, vilele si pensiunile din cele 12 statiuni de pe litoral: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adauga 2 Mai si Vama Veche. Pe litoral exista o multime de oportunitati de distractie si agrement care acopera preferintele si exigentele tuturor turistilor care isi petrec aici vacanta. In ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante si terase amenajate pe plaja sau in imediata apropiere a acestei, oferind turistilor posibilitatea de a se relaxa intr-o atmosfera vesela de vacanta si de a se delecta cu preparate romanesti, internationale sau pescaresti.


Top 10 motive

Sa alegi Oferte, Vacante si Sejur Litoral Romania

In ultimii ani litoralul romanesc s-a dezvoltat foarte mult si reprezinta o optiune reala de alegere a vacantelor. Pe langa faptul ca este foarte aproape si deja ne-am obisnuit sa mergem aici, litoralul chiar are motive bine intemeiate pentru care ne atrage an de an:

1. Distractia

Da, la noi chiar este distractie si voie buna. Mamaia si Mamaia Nord sunt renumite pentru cluburile lor si pentru petrecerile pana in zori de zi la care participa pana si cei mai linistiti turisti. Pe de alta parte, Vama Veche este renumita pentru nonconformismul sau, si sunt turisti straini care bat mii de kilometri pentru a ajunge aici. Sa nu uitam de Costinesti, o statiune dedicata tineretului, mai ieftina decat Mamaia. Nici Neptun nu sta deloc rau: are cateva cluburi, multe terase si incepe sa redevina un pol al distractiei. Iar intre Saturn si Venus, pe acea plaja superba si lata, an de an se desfasoara “Love Parade”.

 

2. Festivalurile

Carnavalurile si festivalurile din Mamaia, concertele din Mamaia si de pe restul litoralului, festivalurile de folk si rock din Vama Veche, festivalurile etnice etc., toate acestea constituie un punct de atractie pentru turisti.

3. Obiective turistice

Dobrogea este cosmopolita si plina de obiective turistice. Un turist activ poate vizita Constanta, care are un port turistic deosebit (ca si Mangalia, mai nou), muzeele din Constanta, cetatea Histria, manastirea si Pestera Sfantului Andrei. In Mamaia, Satul de Vacanta este mereu in topul preferintelor turistilor, mai ales pentru cei mici, care au o multitudine de metode de distractie. Delta Dunarii, care nu este deloc departe reprezita de asemenea un alt obiectiv turistic demn de luat in seama. Deci, ai ce face in afara de plaja si distractie.


4. Tratament si Spa

Majoritatea turistilor straini care aleg litoralul romanesc vin pentru tratament. De asemenea, multi romani de varsta a treia aleg aceste servicii. Exista mai multe hoteluri cu centre de tratament in Neptun-Olimp, Saturn sau Eforie Nord. De asemenea, litoralul romanesc are cateva centre moderne de spa in Mamaia, Eforie Nord, Neptun-Olimp si Venus.


5. Liniste si peisaje

Exista si turisti care vor liniste. De exemplu, familiile cu copii sau cuplurile romantice. Una din statiunile care s-au dezvoltat mult in ultimii ani este Venus. Are mai multe hoteluri modernizate, de 3 si 4 stele si multa verdeata.


6. All Inclusive

Litoralul romanesc are, deja, aproape de 20 de hoteluri in regim all inclusive si alte hoteluri urmeaza sa adopte aceasta oferta cat de curand posibil. Unde se afla ele? Cam peste tot: Mamaia si Mamaia Nord, Eforie Nord, Neptun-Olimp, Jupiter, Venus si Saturn.


7. Hoteluri deschise tot timpul anului

Desi sezonul este destul de scurt in Romania, gasesti zeci de hoteluri deschis non stop, in special in statiunile de langa orase si in orase (Mamaia – Constanta, Eforie, Mangalia).


8. Agrement 

Contrar ideilor preconcepute, litoralul romanesc ofera multe posibilitati de agrement. Poti face minicroaziere pe mare, diving, snorkeling si  echitatie (nu uita de vestita Herghelie de la Mangalia).


9. Turism rural si pensiuni

 Litoralul romanesc are si pensiuni rurale si turistice, deci poti imbina foarte bine autenticitatea si ospitalitatea romaneasca, cu soarele, plaja si distractia.


10. Preturi accesibile

Este o legenda ca litoralul romanesc este scump! Da, sunt hoteluri de 5 stele unde poti plati si 1000-2000 de euro per camera per sejur, in Mamaia, dar mai ales in partea sudica, multe hoteluri va ofera preturi cuprinse intre 150 si 300 de euro per camera, cu mic dejun, in functie de perioada. Mai rar gasiti astfel de preturi in alte tari, daca punem si pretul transportului.Intrebari Frecvente

De ce sa mergi in Romania?

Pentru ca litoralul nostru s-a dezvoltat foarte mult si a inceput sa se adopte si conceptul de all inclusive, un lucru benefic pentru turisti.

Care este perioada de high season pe litoralul romanesc?

In general perioada cuprinsa intre 15 iulie si 15 august .